Αρχική > Διδασκαλία, Μάθηση > Νηπιαγωγών Εγκώμιον

Νηπιαγωγών Εγκώμιον

Δεκέμβριος 1, 2011 Σχολιάστε Go to comments

Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Διδακτική των Θετικών Επιστημών στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (πρώην Νηπιαγωγών).

Κατά την διάρκεια της φοίτησης μου γνώρισα Νηπιαγωγούς οι οποίες με άφησαν έκπληκτο με την μεθοδικότητα τους, την αγάπη τους για τα παιδιά, το φιλότιμο τους, τις γνώσεις τους, την συνεργατικότητα τους . Πραγματικά ταπεινώθηκα με την χριστιανική έννοια του όρου. Άλλη κουλτούρα. Τελείως διαφορετική από αυτή με την οποία γαλουχήθηκα στο προπτυχιακό.

Ύστερα διάβασα και το βιβλίο «Όλα όσα χρειάζομαι πραγματικά να ξέρω τα έμαθα στο νηπιαγωγείο» και επιβεβαιώθηκε η άποψη μου για το Νηπιαγωγών. Όχι ότι δεν γνώρισα και άτομα τα οποία δεν είχαν τα παραπάνω χαρακτηριστικά απλά ήταν πολύ λίγα.

Την άποψη μου συμμερίζονται και άλλοι απόφοιτοι τμημάτων Θετικών Επιστημών όπως ο Γιώργος και ο Βασίλης που και κοντά σε αυτούς μαθαίνω πολλά.

Η Γεωργία, η Αναστασία, η Αιμιλία,  η Ανδρομάχη,  το δίδυμο Αντωνία και Μαρία είναι μερικές Νηπιαγωγοί που με δίδαξαν και με διδάσκουν σε κάθε ευκαιρία συναναστροφής μαζί τους.

Πραγματικά θα ήθελα το πρώτο μου πτυχίο να ήταν Νηπιαγωγών. Και το επόμενο Ιατρική.


Advertisements
 1. Βασίλης
  Δεκέμβριος 1, 2011 στο 20:54

  Γρηγόρη και εμείς μαθαίνουμε από εσένα καθώς, όπως διδαχθήκαμε και στο μεταπτυχιακό, η συναναστροφή μας με κάθε άνθρωπο αποτελεί μια ευκαιρία για μάθηση και αλλαγή! πόσο μάλλον με έναν εξαιρετικό φίλο, που δεν διστάζει να πει τα πράγματα όπως τα νοιώθει.

  • Δεκέμβριος 1, 2011 στο 20:59

   Σε ευχαριστώ αδελφέ Βασίλη για τα καλά σου λόγια!

 2. Γιώργος
  Δεκέμβριος 8, 2011 στο 20:41

  Συμφωνώ απόλυτα με τη διάθεσή που εκφράζεις στο κείμενό σου. Η μόνη μου διαφωνία είναι στον «αφορισμό» των προπτυχιακών σπουδών σου. Γενικά πιστεύω πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο και φυσικά είναι δική σου δουλειά να βρεις ποιος ήταν αυτός ο λόγος στην περίπτωσή σου αλλά μια δική μου μαντεψιά θα ήταν η εξής: Μήπως το γεγονός πως οι προπτυχιακές σου σπουδές πραγματοποιήθηκαν μέσα σε μια διαφορετική κουλτούρα σού δίνει τη δυνατότητα μέσα από τη σύγκριση να εκτιμήσεις περισσότερο τα καλά σημεία που εντοπίζεις στο χώρο των παιδαγωγικών επιστημών; Δεν είναι ακριβώς μαντεψιά, είναι κάτι που ότι συνέβη και συμβαίνει στη δική μου περίπτωση που δεν διαφέρει πολύ από τη δική σου (αν και δεν θα ήθελα να είμαι γιατρός:))

 1. Ιανουαρίου 18, 2012 στο 10:02

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: