Αρχική > Διδασκαλία, Εκπαίδευση, Μάθηση > Κριτήρια Επιλογής των Πανελλαδικά Εξεταζόμενων Μαθημάτων

Κριτήρια Επιλογής των Πανελλαδικά Εξεταζόμενων Μαθημάτων

Αύγουστος 8, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Το 1993 συμμετείχα για πρώτη και ευτυχώς τελευταία φορά στην ψυχοφθόρα δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Έδωσα  4 μαθήματα Έκθεση Μαθηματικά Φυσική και Χημεία. Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά στα μαθήματα. Έγιναν κάμποσες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις. Τα παιδιά έδιναν εξετάσεις και στη Β Λυκείου και στη Γ Λυκείου.   11 μαθήματα αν θυμάμαι καλά 9 μαθήματα αν επίσης θυμάμαι καλά και τα τελευταία χρόνια νομίζω 6 μαθήματα +1 τις Αρχές Οικονομίας που ήταν προαιρετικό.   Αναφέρομαι στη Γ Λυκείου.

Οι Πανελλαδικές τελικά περιοριστήκαν μόνο στη Γ Λυκείου.

Στην Τεχνολογική Κατεύθυνση έδιναν μέχρι και φέτος 2013 αντί για Χημεία που έδωσα εγώ το1993  Ανάπτυξη Εφαρμογών Σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον ή Ηλεκτρολογία.

Με ποια κριτήρια αποφασίζονταν τα πανελλαδικά μαθήματα;

Μέχρι τώρα πίστευα ότι το βασικό κριτήριο ήταν το εξής:

Εξετάζεσαι στα Μαθήματα που θα σου είναι πιο χρήσιμα στο Πανεπιστήμιο και προστίθενται και κάποια άλλα (ανάλογα με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που σιγά σιγά καταργήθηκαν). Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι αυτό δεν μου απαντά για την Ηλεκτρολογία. Στη σχολή που πέρασα Χημεία δεν χρειάστηκα ενώ αντίθετα θα το μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών Σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον θα μου ήταν ασύγκριτα πιο χρήσιμο.

Τώρα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα ξανά-αλλάζουν και επιστρέφουμε στη Χημείαπου δεν δίνεται σαν επιλογή αλλά υποχρεωτικά.

Στις περισσότερες σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ διδάσκεται προγραμματισμός. Ακόμα και σε σχολές που δεν είναι σχετικές με Πληροφορική όπως Φυσικό ή Μαθηματικό διδάσκεται Προγραμματισμός.  Αντίθετα Χημεία υπάρχει μόνο σε σχολές που συνδέονται με Χημεία.

Γιατί διδάσκεται προγραμματισμός σε πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ; Ένας λόγος αν θες να μοντελοποιησεις κάτι ακόμα και χημικό φαινόμενο χρειάζεσαι ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ. Ακόμα και το Matlab είναι προγραμματισμός!

Γιατί καταργείται το Μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών Σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον από Πανελλαδικά Εξεταζόμενο και αντικαθίσταται με Χημεία;

Με ποια παιδαγωγικά κριτήρια γίνεται αυτή η αλλαγή; ή Με Ποια κριτήρια (αν υπάρχουν) γίνεται αυτή η αλλαγή;

Βέβαια οι πρόσφατες αλλαγές

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: